Italiassa ajettiin 6.7. UCI:n maratonsarjaan kuuluva Dolomite Superbike-kilpailu. Miesten reitin pituus oli 113 km, vertikaalista nousua kisassa tuli 3400m, naisilla vastaavat luvut olivat 80km/2307m. Vaativuuden lisäksi kilpailureitti on ehkä yksi kauneimmista maratoneista maailmassa, siksi kilpailuun osallistuu ammattilaisten perään pari tuhatta harrastajaa.

Kristian Hynek käytti kilpailuun aikaa 4.25, toiseksi tuli tämän vuoden MM-maraton hopeamitalisti Alban Lakata häviten voittajalle 1.51 minuuttia, pronssia vei Sveitsin Lukas Buchli 6.36 voittajaa perässä. Suomen Jukka Vastaranta edusti Medilaser-Specialized-tiimiä sijoittuen yhdeksänneksi 16.30 voittajasta. Toinen saman tiimin edustaja Valtteri Repo oli 45. jääden voittajalle 53 minuuttia.

Kilpailu käytiin tänään Hynekin komennossa, hän johti kilpailua heti alusta lähtien eikä luovuttanut päiväin aikana piikkipaikkaa.

–Minulla oli tänään yksinkertaisesti vain nousuissa enemmän voimaa, Alban antoi kaikkensa MM-kisoissa viime viikonloppuna, –totesi voittaja maalissa.

Hopeamitalisti Lakata oli maalissa väsynyt mutta tyytyväinen.

–Hynek oli liian vahva, minulla oli vaikeaa mutta olen tyytyväinen, aina ei voi voittaa, –kommentoi Lakata.

Jukka Vastarannalla on tästä kilpailusta hyviä sijoituksia, 2010 hän oli neljäs, 2011 kolmas, viime vuonna hän keskeytti kaatumisen takia.

–Tänään ensimmäiset kolmen nousua olivat vaikeita, jalat olivat viime viikonlopun MM-kisoista tukossa ja olin melko kaukana, mutta loppuajo oli hyvää ja sain noustua ihan kelpo sijalle, –totesi Vastaranta kilpailun jälkeen ja jatkoi:

-Nyt on vuorossa lepoa ja seuraavaksi kilpailen Suomessa XCO:n SM-ja PM-kisoissa.

Valtteri Repo ajoi kovatasoisessa kilpailussa kelpo sijoituksen ollen 45.

–Olen tyytyväinen kisaan, ero kärkeen supistui 15 minuuttia viime viikonlopusta, lämmin keli, upea reitti ja huolto toimi loistavasti, – kommentoi Repo.

Naisten sarjassa voiton vei toisen kerran peräkkäin MM-hopeamitalisti Englannin Sally Bigham. Aikaa Bigham käytti 3.46, toiseksi tuli Italian Elna Gaddoni 13.35 voittajalle hävinneenä., kolmannen sijan vei Italian XCO-mestari Daniele Veronesi 18.26 voittajaa jäljessä.